Săptămâna librarului

Richard C. Morais, Madame Mallory și micul bucătar indian – recenzie de carte

19512097_1564084306969496_1909677086_n

Aflat în căutarea locului ideal pentru deschiderea unui restaurant, protagonistului Hassan îi este dat să treacă prin cele mai palpitante trăiri, condimentate cu sentimente puternice. Roman îmbogățit cu ușoare accente de marketing, urmărește dezvoltarea tânărului Hassan din punct de vedere profesional.

Perseverent, muncitor, încrezător în forțele proprii, Hassan dă dovadă de o dibăcie nemăsurată în bucătărie, captând atenția doamnei Mallory – expertă în bucătăria restaurantului concurent. El amprentează arta culinară obișnuită cu nuanțe distincte, dându-și frâu liber sentimentelor și presărând în fiecare porție cu mâncare încredere și iubire.

O multitudine de strategii care mai de care mai eficiente își creează loc printre filele cărții, invitând cititorul să ia notițe pe baza textului parcurs și să înțeleagă că unirea forțelor oferă culoare Universului.

Ajuns pe culmile gloriei, lăudat, aplaudat, chef la un restaurant de trei stele în Paris, Hassan alege cu multă sensibilitate să se întoarcă în sânul familiei, arătându-se devotat acesteia.

Romanul este, fără doar și poate, o lecție de viață, o descriere a “războiului” cu final fericit dus de fiecare bucătar a cărui limită e cerul… Și totuși, ce te faci atunci când persoana iubită face parte din echipa firmei concurente? Lupți, sau cedezi?

Recenzie realizată de Petra Boantă – librar Humanitas

Leave a comment